Blog

Krštenje – Šta je sve potrebno za krštenje

Krštenje 

                                       Šta je potrebno za krštenje?

Pripremili smo vam  par saveta o tome sta je potrebnoza cin krštenja. Za sam čin krštenja treba pripremiti činiju sa vodom, bosiljak, kadionicu, žar, tamjan i sveću. Treba pripremiti i krsnicu i krštenicu za kuma.

Krsnica (belo planto) je platno bele boje (danas se najčešće koristi beli peškir), veličine od 1,40m, u koje se dete uvija posle krštenja.

 

 

 

Kutijica za kosicu – kosica koju sveštenik postriže pri krštenju, stavlja se u vosak, pa se i ona stavlja na neki kalem, ili se čuva u kući kao uspomena na ovaj veliki događaj u životu deteta.

 

 

 

 

Sveća koja se pali na krštenju, takođe se čuva u kući kao uspomena.

                                                       

 

 

 

Pogledajte ponudu sveca, krsnica (belo planto) kutijice za kosu.

Svece za vencanje i krstenje

 

Prvi ples mladenaca

Vaš prvi ples bi trebao biti zabavan – da stvarno to mislim, ZABAVNO !! Trebali biste se osećati opušteno, samopouzdano, pribrano i koncentrisano jedno na drugo, uživajući u trenutku. I tu ulazimo!

Bez obzira da li imate jednu nedelju ili godinu dana pre svog velikog dana, učenje kako se povezati i kretati se može biti lakše nego što ste ikada zamislili.! Ono sto je neizbežni deo proslave ceremonije venčanja je i prvi ples mladenaca, koji je postao kao neki ritual. To je trenutak kada mladenci izlaze na podijum i plesu uz njima dragu muzičku numeru.

Najčesca pesma koja se uglavnom svira po njihovoj želji je -JER TI SI PRINCEZA….Zvuči divno za taj trenutak i prelepa je za ples…A ako uz to dodamo i atrakciju u vidu balon eksplozije sa malim balončićima i konfetama, koji eksplodira u odredjenom momentu, sve deluje fasčinantno.

Baloni za venčanje

Ipak izbor muzičke numere treba biti samo odabir mladenaca…U svakom slucaju,taj ples je nešto što je meni zaista prelep trenutak,jer ga doživljavam krajnje romantično.

Planer za venčanje

Znamo da planiranje venčanja može biti stresno i neodoljivo – osim ako nemate planer za venčanja.

Ova knjiga vas vodi kroz čitav proces planiranja, uključuje kontrolne liste koje vas drže na tragu, obrazac budžeta za (nadam se) iznamljivanje prostora, ogromnu količinu saveta i trikova za prolazak kroz proces i malo humora kakav jeste trebaće mu….

Mladenci


Kako se ova knjiga razlikuje od svega ostalog tamo?


Haljine za venčanje i šabloni za praktično planiranje apsolutno su zlato!

Stari svadbeni običaji za dug i srećan brak

 

Stari običaji svadba
foto: opanak.rs

Staro, novo, pozajmljeno, plavo

Kako bi se osigurao srećan i dug brak, mlada bi trebalo da obuče nešto staro od nekoga ko je već dugo u braku i nešto novo što će je odvesti u novi život. Nešto pozajmljeno znači „pruženu sreću“, a plava boja se povezuje sa čistoćom i skromnošću.
 

Ne okreći se

Kad svatovi izvode mladu iz kuće, njena rodbina je zove da se okrene, a njegovi se trude da se ona ne okrene jer ako vidi nekoga iz svoje familije deca će da liče na njih.

 
Pogled kroz prsten

Na dan venčanja, kada svatovi dođu, mlada treba da uzme verenički prsten i da pogleda mladoženju kroz taj prsten. Tada po običaju, kažu u pirotskom kraju, mladoženja će voleti mladu zauvek.

Gađanje jabuke

Kada mladoženja ide po mladu, tast postavlja jabuku na najviše drvo u mladinom dvorištu. Mladoženja ne može da odvede mladu dok puškom ne pogodi jabuku.

Novogodišnja dekoracija

Savršen za svakoga ko bi volio videti svoje ime u zvezdama, personalizovani ukrasi dat će vašem domu poseban preokret u ovo vreme. Ovi novogodišnji ukrasi savršeni su za ukrašavanje na jelci ili u kaminu. Savršen ukras za proslavu 1. godine bračnog života , kao i imena vaših malisana . Ova će kuglica dodati malo sjaja i čarolije vašoj jelci kao I proslavi Novogodišnjih I Božićnih praznika sa porodicom.

Deda mraz

Naši izrezani personalizovani ukrasi sa snežnim pahuljicama savršeni su završni detalj za svaku jelku u ovoj godini . Svaka je kuglica stručno ugravirano vaše ime ili poruku pomoću najnovijih masina za graviranje laserskom tehnologijom.

Naši personalizovani božićni ukrasi čine zapanjujući dodatak vašoj jelci i daju jedinstveni dodir vašem svečanom dekoru.

Dostupan u 4 različita oblika, ovaj personalizirani ukras za jelku može se koristiti kao zidni ukra i kuglu za jelku .

Uz ovaj ukras dolazi rupa prethodno izbušena – spremna za provlačenje vrpce i kačenje za jelku ili zid.

Kod naše drvene opcije imajte na umu da zbog prirodnih razlika u zrnu, tonu boje i teksturi drveta koje koristimo u našim proizvodima ne možemo garantovati da će boja ili zrno bilo kojeg komada drvenog proizvoda biti potpuno poput uzoraka prikazan. To je ono što našim drvenim laserskim graviranim proizvodima daje rustičan i jedinstven element.

Želim vam srećnu Novu Godinu I Božić ❤

Sanja i Milan Milojević – Venčanje sa 850 cvetića

Sanja i Milan Milojević su podelili svoju sjajnu priču sa nama!

”Milan i ja smo išli u isto odeljenje i u vezi smo bili desetak godina kada smo rešili da se uzmemo. Videla sam tvoj sajt na netu i rešila da kod tebe naručim jer mnogo mi se svidelo to što sam videla, lepo i uredno radiš. Bila je bas velika narudžbina pa me je bilo strah da li ćes hteti da odradiš to, ali si ti sve prihvatila i super nam odradila. Nije te mrzelo ni da nam pokažeš neke od ideja koje si odradila za nas. Boja i dezen su se složili sa celokupnim aranžmanom tako da se nismo ni videle nikada, a sve si odradila baš kako sam i htela. Svima te preporučujem i želim ti puno uspeha. Svi smo bili prezadovoljni i poklonima i cvetićima. Svadba je bila baš velika i super je sve ispalo,mladenci su zadovoljni.” 🙂

Sanja i Miloš Marijan – Ljubav iz školske klupe

Sanja i Miloš Marijan su podelili svoju prelepu priču sa nama!
”Upoznali smo se u najlepšem peridonu našeg života, u srednjoj školi,tako da je to bila ljubav iz školske klupe. Počeli smo da se zabavljamo 2008. godine. Venčali smo se 15.6.2014. u Beogradu. Od Sonje smo naručili cvetiće za kićenje svatova, 4 dekorisane sveće za crkvu i čaše za šampanjac napravljene kao mlade i mladoženje. Izabrali smo bež cvetiće za kićenje svatova (iste te boje i trakice na svećama) da bi nam se slagale uz boje i dekoraciju koje su preovladavale u restoranu, a ujedno nam je to jedna od omiljenih boja , tako da tu nije bilo dileme. Sonji sam jako zahvalna što je uspela da napravi sve što sam želela, i pored toga što sam umela u zadnji čas da se predomislim i promenim mišljenje i tražim joj potpuno drugu stvar. Imala je razumevanja i strpljenja. Sve smo se lako i brzo dogovarale . Muž i ja smo jako zadovoljni, i hvala joj još jednom na tako divnoj saradnji.”